[称名滝] 称名道路・遊歩道の通行について(About Shomyo Falls)(關於稱名瀑布)

更新日:2017年5月23日

[5/23 富山県からのプレスリリースを受け]
 称名平駐車場から飛竜橋までの遊歩道区間(富山県管理)について、

山側斜面の残雪はなくなったものの、斜面からの落石が発生しており、
今後も落石の危険性があるため、引き続き通行止めが継続されます。
(そのため飛竜橋から称名滝展望台までの遊歩道区間についても同様に通行止めが継続されます。)

富山県では、斜面上で落石対策工事を実施することとしており、
工事が完成し、安全が確認できた段階で通行再開する予定です。
(通行開始見込みは、8月中旬頃を予定

「称名平駐車場」付近からは、雪解け時期にしか見ることのできない
「ハンノキ滝(落差500m)」がご覧いただけます。
(「称名滝」は、ほとんど見ることができません。)

002620.jpg

称名道路(一般県道 弘法称名立山停車場線)の通行に関する情報については、 下記リンクをご覧ください。
(リンク先:富山県富山土木センター立山土木事務所

八郎坂の通行に関する情報については、下記リンクをご覧ください。
(リンク先:立山町ホームページ

20170523145514-0001.jpg

Although the path to Shomyo Falls from Shomyo-daira parking lot to Hiryubashi Bridge
has been cleared of remaining snow, there is a continued hazard of falling rocks in the area.

Due to the persistent danger in the area, the path to Shomyo Falls remains inaccessible.
(These conditions are also true for the path from Hiryubashi Bridge to the Falls Viewing Platform).

The segment of road presently blocked off (the area past Shomyo-daira parking lot)
is planned to be reopened after construction on the slopes has been completed and
safety concerns have been fully addressed.

At this time the estimated date for access to Shomyo Falls is from mid-August.

For more information on access to Shomyo Falls,
please see the following link:
(Link: Toyama Prefecture, Toyama Civil Engineering Center, Tateyama Civil Engineering Office)

從「稱名平停車場」到「飛龍橋」之間的散步路線(富山縣管轄),
雖已無殘雪,但山坡仍不斷發生落石現象,在落石坍方風險解除之前,
將持續禁止道路通行。
(「飛龍橋」到「稱名瀑布展望台」之間的散步路線(立山町管轄)也同樣禁止通行。)

目前相關單位已針對山坡落石問題實施防護工程,待完工並確認安全無虞後,
將重新開放道路通行。開放通行時間預計為8月中旬。

更多關於稱名道路(縣道 弘法稱名立山停車場線)的開放時間,請至以下網址查詢。
(網站連結:富山縣富山土木中心立山土木事務所